Innovativ diabetesbehandling igennem mere end 90 år

Bag det Novo Nordisk vi kender i dag, ligger en spændende historie, der går mere end 90 år tilbage i historien. Det hele begyndte med de to mindre danske virksomheder Nordisk Insulinlaboratorium og Novo Terapeutisk Laboratorium, henholdsvis grundlagt i 1923 og 1925. De to selskaber påbegyndte produktionen af det revolutionerende nye stof insulin, som netop var blevet opdaget af to canadiske forskere.

 

Med erfaringer fra fortiden – ser vi på fremtiden

Fra begyndelsen havde både Nordisk og Novo fokus på udviklingen af produkter til gavn for mennesker med diabetes. De konkurrerede intenst mod hinanden, og selskaberne udviklede sig til at blive to af de bedste på deres område. Da de besluttede sig for at fusionere i 1989, skabte de Novo Nordisk. En virksomhed der har været i hastig vækst lige siden, og som er førende inden for behandling af diabetes, hæmofili, væksthormon og hormonerstatning.

Novo Nordisk Way udviser i dag ansvar over for patienter, medarbejdere, samfund og investorer.

I fremtiden vil vi fortsætte med at bygge videre på arven efterladt af grundlæggerne af Novo Nordisk, og gøre hvad det kræver at ændre diabetes. Vores historie fortæller os, at det kan lade sig gøre.

 

Opdateret: 11. august 2017

Novo Nordisk founders

 

Læs om grundlæggerne:
August og Marie Krogh, Hans Christian Hagedorn, August Kongsted samt Harald og Thorvald Pedersen.

Grundlæggerne