Penne og nåle

Enkelhed og sikkerhed er de nøgleord, som Novo Nordisk anvender, når det drejer sig om hjælpemidler til injektion af insulin og GLP-1. Men de skal tillige være både diskrete og lette at have med sig. Penne fra Novo Nordisk er diskrete og kan med lethed opbevares i en lomme.

Insulinpenne

Den første insulinpen, NovoPen®, blev lanceret af Novo Nordisk i 1985. Det var noget af en revolution inden for diabetesverdenen, da denne første flergangspen kom på markedet. Tidligere blev almindelige engangssprøjter anvendt, og insulinet blev trukket op fra hætteglas. Nu blev det pludselig muligt at indstille dosis direkte på pennen og derved få den præcise mængde insulin. Siden har Novo Nordisk udviklet og forbedret NovoPen®, og i dag er NovoPen® 5 den nyeste flergangspen på markedet. NovoPen® 5 fås i 2 farver, sølv og blå.

Efter lanceringen af den første insulinpen, blev det næste skridt taget i 1989, hvor Novo Nordisk lancerede den nye engangspen NovoLet®, som blev meget populær. I 1999 introducerede Novo Nordisk et helt nyt system for injektion af insulin: Innovo® - det første insulindoseringshjælpemiddel med indbygget hukommelse. Innovo® blev udviklet efter en række interviews med insulinbrugere. Efterspørgslen viste sig imidlertid så begrænset, at Innovo® i dag er udgået af markedet.

I 2001 introducerede Novo Nordisk igen en ny type pen, InnoLet®, et insulindoseringssystem specielt egnet til personer med diabetes med nedsat syn og svigtende fingermotorik. InnoLet® fik hurtigt tilnavnet ”æggeuret”.

I 2008 kom der en forbedret udgave af FlexPen®. Denne pen anvendes i dag af flere millioner mennesker verden over.* Det er nemt at lære at bruge FlexPen®. FlexPen® giver præcis dosering hver gang.

Det sidste skud på stammen er engangspennen FlexTouch®, der blev introduceret i 2011. En indbygget fjedermekanisme betyder, at stempelgangen ikke forlænges uanset dosis. Derved bliver det lettere at nå dosisknappen, som samtidig kun skal have et let tryk for at injicere dosis.1

Injektionsnåle

Nålene er i løbet af de seneste år blevet både kortere, finere og tyndere. Derved er injektionen blevet mindre ubehagelig.2** De mest anvendte længder i dag er 4 mm og 5 mm.

 

* Antal brugere af FlexPen® er estimeret på baggrund af salgsdata fra IMS Health database QUANTUM ACT class 3, MAT 2015.

** Sammenlignet med 23G, 27G, 30G og 32G

Referencer

1. Hemmingsen H, et al. A prefilled insulin pen with a novel injection mechanism and a lower injection force than other prefilled insulin pens, Diabetes Technol Ther  2011;13(12):1-5.

2. Arendt-Nielsen L et al. Pain following controlled cutaneous insertion of needles with different diameters. Somatosens Mot Res. 2006;23(1-2):37-43.


 

Opdateret: 30. august 2017


Sortiment

Engangspenne
FlexTouch®
FlexPen®
InnoLet®

Flergangspenne

NovoPen® 5
Se instruktionsvideo

NovoPen® Echo
Se instruktionsvideo

Nåle
 

NovoFine® 32G 4 mm
NovoTwist® 32G 5 og 8 mm
NovoFine® 32G Tip Superflow 6 mm
NovoFine® 8 mm