Hormonbehandling

Mange kvinder tager hormoner i og efter overgangsalderen.”Hormonterapi ved østrogenmangel” er en behandling, der genopretter den naturlige balance af østrogen og progesteron og lindrer de klimakterielle symptomer, som mange kvinder får i årene omkring menopausen. Hormonbehandling kan gives på forskellig måde, enten som en kombination af østrogen og gestagen eller som østrogen alene (til kvinder der har fået fjernet livmoderen).

Eksperter anbefaler at starte hormonterapien tidligt og med lavest mulig dosis for at lindre symptomer samt efterligne den naturlige menstruationscyklus.

Novo Nordisk tilbyder en række forskellige hormonterapipræparater, der giver mulighed for behandling af klimakterielle gener.

Der er forskellige muligheder for behandling. Tabletbehandling er den mest anvendte. Den kan gives som sekvensbehandling, der efterligner kvindens naturlige cyklus (vekslende mængder hormon i tabletterne og en regelmæssig blødning). Kan også gives som en kontinuerlig behandling til kvinder et eller flere år efter menopausen (konstant mængde hormon i tabletterne og ingen blødninger).
 

Lavdosisprodukter

Sekvensbehandling
For symptomlindring og regelmæssig blødning

Kontinuerlig kombinationsbehandling
For symptomlindring og blødningsfri behandling

Lokalbehandling
Lokal østrogenbehandling ved tørre slimhinder - vaginaltablet i applikator

 

Opdateret: 18. maj 2016