Privatliv, cookies og juridisk ansvarsfraskrivelse – din privatlivsbeskyttelse på novonordisk.dk

Denne hjemmeside er oprettet for at levere informationer om vores selskab, produkter og tjenester. Denne ansvarsfraskrivelse gælder kun for denne hjemmeside og beskriver, hvordan og hvorfor vi indsamler oplysninger om dig som bruger.

  1. De oplysninger, vi indsamler

    Vi indsamler oplysninger, som kan hjælpe os med at forbedre vores hjemmesider. Nogle oplysninger beder vi dig om direkte, mens andre oplysninger indsamles automatisk. Alle de oplysninger, vi indsamler automatisk, opbevares i en sammenfattet form og kan ikke bruges til at identificere dig som en specifik fysisk person. Vi beder dig lejlighedsvis om oplysninger, som til tider kan være personligt identificerbare og private. Som følge heraf kan de oplysninger, vi indsamler, opdeles i to hovedkategorier:

    a) Aggregeret besøgsstatistik

    b) Personligt identificerbare oplysninger

    Vi sammenkæder ikke besøgsstatistikker med personligt identificerbare oplysninger.
     

    Aggregeret besøgsstatistik

    Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi automatisk generelle oplysninger om din computer og dennes placering, samt eventuelt det hjemmeside, du kom fra. Disse oplysninger kan ikke anvendes til at identificere dig som fysisk person. Disse oplysninger bruges kun i aggregeret form til at informere os om, hvor vores besøgende kommer fra, hvad de ser og handler på, og hvor det største tidsforbrug ligger.

    Informationer, vi indsamler automatisk:

    ·       Førsteparts cookie-support (om du tillader, at vi placerer en cookie på din computer)

    ·       Besøgs-id (leveret af en cookie, vi placerer på din computer, når det er muligt)

    ·       Henviser (dvs. hvor du kom fra, eksempelvis google.com)

    ·       Dato og tidspunkt for besøg

    ·       Regionale indstillinger og sprogindstillinger (for at afgøre, i hvilket land du er)

    ·      Operativsystem (Windows, OS X, Linux, iOS, Android etc.)

    ·      Browser & browserversion (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari etc.)

    ·       Skærmopløsning (1280x1024, 1024x768 etc.)

    ·       JavaScript-support

    ·       Java-support

    ·       IP-adresse (computeradresse på internettet)

    ·       Titel på den side, du ser på

    ·       URL'en på den side, du ser på  
     

    Personligt identificerbare oplysninger

    Sommetider har vi behov for at indsamle flere persondata om dig. Nogle områder/dele af vores hjemmeside kan kræve, at du registrerer dig for at logge ind, hvor vi anmoder dig om oplysninger såsom dine kontaktoplysninger, autorisationsnummer og beskæftigelse. Under alle omstændigheder giver vi dig altid en forklaring om formålet med vores indsamling af oplysninger og måden, hvorpå vi indsamler dem, hvordan vi indsamler dem, og hvordan vi opbevarer dem, og hvordan vi planlægger at behandle og bruge dem, hver gang vi anmoder dig om personligt identificerbare oplysninger, som kan bruges til at identificere dig som fysisk person.

  2. Hvordan oplysningerne bruges

    Vi indsamler og opbevarer kun personligt identificerbare oplysninger til det formål, som er angivet i forbindelse med indsamlingsprocessen. Når vi afslutter behandlingen af dine oplysninger til det anførte formål, sletter og destruerer vi disse for at sikre dit privatliv.

  3. Indsamling af følsomme oplysninger

    Vi indsamler og opbevarer ikke følsomme oplysninger relateret til dit helbred, etniske oprindelse, religiøse eller politiske overbevisning etc. på denne side. I det sjældne tilfælde, hvor vi søger at indsamle følsomme oplysninger, gør vi det altid i overensstemmelse med dansk persondatalovgivning.

  4. Beskyttelse af børn

    Det er vigtigt at beskytte børns privatliv. Novo Nordisk agter ikke at indsamle personligt identificerbare oplysninger fra børn (et barn defineres som under 18 år gammelt) uden tilladelse fra forælderen eller den juridiske værge. Børn bør IKKE indlevere personligt identificerbare oplysninger til Novo Nordisk uden en udtrykkelig tilladelse fra forælderen eller den juridisk værge.

    Hvor det er relevant, vil vi instruere børn om ikke at indlevere persondata.
    Hvis dit barn har indleveret persondata, og du ønsker at anmode om, at sådanne oplysninger fjernes, så kontakt os venligst.

  5. Hvordan vi sikrer datasikkerheden

    På denne hjemmeside indsamles persondata kun i det omfang, som er nødvendigt. De indsamlede data sælges under ingen omstændigheder til tredjeparter med noget som helst formål.

  6. Hvor behandles dataene?

    Alle de persondata, vi indsamler, kan overføres internationalt inden for Novo Nordisks globale organisation. Vi har etableret interne politikker for at sikre et passende beskyttelsesniveau, uanset hvor i Novo Nordisk dine data befinder sig. 

    Få mere at vide om vores holdning til beskyttelse af persondata.

  7. Videregivelse til tredjeparter

    Vi vil aldrig overføre eller sælge personligt identificerbare oplysninger om vores besøgende til en tredjepart.

    Vi deler generelt kun oplysninger med vores tjenesteleverandører og rådgivere, som vi har kontraheret med. For at overholde juridiske forpligtelser kan persondata imidlertid blive delt for at beskytte Novo Nordisks rettigheder, ejendom eller sikkerhed, dets medarbejdere og andre, eller såfremt vi sælger eller afvikler nogen del af vores forretning eller aktiver. Enhver form for deling sker i overensstemmelse med persondatalovgivningen.

  8. Besøgendes rettigheder

    Du er berettiget til at få oplyst, om vi opbevarer persondata om dig og, hvis vi gør, at få indsigt i disse oplysninger og kræve, at dataene rettes, såfremt de ikke er korrekte. Du er også berettiget til at kende formålene med behandlingen, og du kan gøre indsigelse mod Novo Nordisks brug af dine persondata. Kontakt os venligst, hvis du ønsker at få indsigt i dine persondata, eller hvis du har nogen betænkeligheder i denne henseende.

  9. Brug af cookies

    En cookie er en enkel tekstfil, som gemmes på din computer eller mobilenhed af en hjemmesides server; det er kun den pågældende server, som er i stand til at hente eller læse indholdet af den pågældende cookie. Hver cookie er unik for din webbrowser. Den indeholder nogle anonyme informationer såsom et unikt identifikationsnummer og sidenavnet, samt nogle cifre og tal. Den giver en hjemmeside mulighed for at huske dine præferencer - eksempelvis sprogvalg.

     

    Hos Novo Nordisk bruger vi cookies, som er strengt nødvendige for at sætte dig i stand til at bevæge dig rundt på siden eller for at levere visse basisfunktioner. Vi bruger cookies til at forstærke hjemmesides funktionalitet ved at gemme dine præferencer. Vi bruger ligeledes cookies til at forbedre vores hjemmesides ydeevne, således at du opnår en bedre brugeroplevelse.

    ·       Strengt nødvendige cookies: Cookies, som er strengt nødvendige for at sætte dig i stand til at bevæge dig rundt på hjemmesiden samt bruge dets funktioner.

    ·       Funktionscookies: Funktionscookies registrerer oplysninger om de valg, du har foretaget, og giver os mulighed for at tilpasse hjemmesiden til dig.

    ·       Præstationscookies: Præstationscookies bruges på alle Novo Nordisks hjemmeside til interne formål for at hjælpe os med at levere en bedre brugeroplevelse til dig. Informationer leveret af disse cookies hjælper os med at forstå, hvordan vores besøgende bruger novonordisk.com, således at vi kan forbedre indholdet.

    Du kan få mere at vide om cookies generelt her.

  10. Juridiske ansvarsfraskrivelser

    Informationsformål

    Det indhold, som præsenteres på Novo Nordisks hjemmeside, præsenteres udelukkende med informationsformål. Siden giver dig ingen råd eller anbefalinger af nogen art og bør ikke anvendes som grundlag for nogen beslutning eller handling. Det anbefales, at du opsøger professionelle rådgivere på det relevante område med hensyn til anvendeligheden af særlige aspekter af indholdet. I særdeleshed udgør intet på denne hjemmeside en invitation til eller tilbud om at investere eller handle med Novo Nordisks værdipapirer. Herudover indeholder hjemmesiden udvalgte oplysninger om sygdomme og tilhørende behandlinger. Sådanne oplysninger kan ikke erstatte en sundhedspersons rådgivning. Sådanne oplysninger er ikke en erstatning for professionel sundhedsrådgivning. Hvis du har helbredsproblemer, eller mistanke om noget sådant, skal du kontakte din læge eller en anden kvalificeret sundhedsperson.
     

    Oplysningerne vises som de ”er og forefindes”

    Oplysninger på denne side vises som de “er og forefindes”, og Novo Nordisk giver ikke nogen erklæring eller garanti, hverken udtrykkeligt eller indirekte, herunder - men ikke begrænset til - indirekte garanti for salgbarhed, egnethed til et bestemt formål eller ikke-krænkelse af rettigheder. Novo Nordisk giver ikke nogen erklæring eller garanti for fuldstændigheden, nøjagtigheden, rettidigheden, tilgængeligheden, funktionaliteten og overholdelsen af gældende lovgivning. Når du benytter denne hjemmeside, accepterer du samtidig risikoen for, at oplysningerne kan være ufuldstændige eller upræcise eller muligvis ikke imødekommer dine behov og krav.
     

    Ansvarsfraskrivelse

    Hverken Novo Nordisk eller vores indholdsleverandører kan holdes
    ansvarlig for tab eller skader, der matte opstå som følge af din adgang til
    eller manglende adgang til denne hjemmeside eller som følge af din tillid til
    oplysningerne på hjemmesiden. Novo Nordisk fralægger sig ethvert ansvar for
    direkte skader, indirekte skader, hændelige skader, følgeskader, pønalt
    begrundede skader og specielle eller andre skader, tabte muligheder, tabt
    profit eller andre tab eller skader af nogen art. Denne ansvarsbegrænsning
    omfatter skader eller virus, der kan påvirke dit computerudstyr.
     

    Links til andre sider

    Denne hjemmeside indeholder links til andre sider, som ikke ejes eller kontrolleres af Novo Nordisk; vær venligst opmærksom på, at vi ikke er ansvarlige for eller har kontrol over privatlivspolitikken på disse sider. Denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger gælder kun for oplysninger indsamlet på denne side. Vi opfordrer dig til at læse erklæringerne om beskyttelse af personlige oplysninger på hver side, du besøger, som indsamler personligt identificerbare oplysninger.
     

    Sider, der linker til os

    Novo Nordisk anbefaler ikke hjemmesider, som linker til Novo Nordisks sider. Novo Nordisk er ikke ansvarligt for indholdet på disse linkede sider eller for kontrollen over de informationer, som brugere vælger at levere til disse sider.
     

    Ændringer

    Novo Nordisk forbeholder sig retten til når som helst at ændre, redigere, udskifte, slette indhold eller begrænse adgangen eller afbryde distributionen af denne side efter eget skøn.
     

    Copyright og brug af indhold

    Indholdet på denne hjemmeside tilhører Novo Nordisk og er beskyttet af copyrightlovgivningen. De varemærker, tjenestemærker, varebetegnelser, logoer og produkter, der vises på denne hjemmeside, er beskyttet verden over og må ikke benyttes uden forudgående skriftlig tilladelse fra Novo Nordisk. Du er velkommen til at downloade indholdet på denne hjemmeside, dog kun til eget, ikke-kommercielt brug. Det er ikke tilladt at foretage ændringer eller yderligere reproduktion af indholdet. Indholdet må ikke kopieres eller benyttes på andre måder.
     

    Brug af spørgsmål og kommentarer

    Indsendelse af spørgsmål, kommentarer, forslag eller anden kommunikation, herunder ideer, opfindelser, koncepter, teknikker eller knowhow til denne hjemmeside eller til Novo Nordisk på anden vis, elektronisk eller via andre metoder, sker på et ikke-fortroligt grundlag og er Novo Nordisks ejendom og kan benyttes af Novo Nordisk uden begrænsninger og på en hvilken som helst facon og til et hvilket som helst formål, herunder udvikling, produktion og/eller marketing af produkter eller tjenester.
     

    Lovvalg

    Din adgang til og brug af denne hjemmeside og dets indhold er underlagt og fortolkes i henhold til dansk lovgivning.

  11. Kontaktoplysninger

    Hvis du har nogle spørgsmål om denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger, cookies og juridisk ansvarsfraskrivelse, hvis du ønsker at få indsigt i de persondata, som opbevares om dig, eller hvis du har nogen betænkeligheder vedrørende Novo Nordisks brug af dine persondata, kan du kontakte os via e-mail, eller du kan nå os på telefonnummer +45 80 20 02 40.