Hvis man går forgæves på apoteket efter Ozempic® 0,5mg, opfordrer vi til at spørge personalet, om de kan henvise til et apotek, der eventuelt har produktet. Disse oplysninger kan også findes på appen ”Apoteket”. Der er flere doser af Ozempic® og oral semaglutid i form af Rybelsus® til behandling af type 2-diabetes. Man skal kontakte sin læge, for at tale om disse alternativer.

Vi beklager situationen og den bekymring og det besvær, den medfører for patienter og sundhedspersonale. 

Patienterne er vores førsteprioritet, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre forsyningen af Ozempic®. Novo Nordisk vil i år investere 45 milliarder kroner i udvidelse af produktionen på verdensplan mod en investering på 25 milliarder kroner i 2023.

Vi opfordrer på det kraftigste til, at vores lægemidler kun bruges indenfor de godkendte indikationer. Ozempic® er kun godkendt til behandling af type 2 diabetes.

Det er alvorligt ikke at kende sine behandlingsmål, da man så heller ikke ved, hvornår de overskrides. Eksempelvis giver en overskridelse af langtidsblodsukkeret markant større risiko for at udvikle følgesygdomme som fx øjenskader og føleforstyrrelser, men også skader på nyrene og hjertekarsygdom.

Behandlingsmål og en god behandling spiller en stor rolle i forhold til at minimere risikoen for følgesygdomme ved type 2-diabetes. Undersøgelsen fra YouGov viser dog, at mere end hver fjerde slet ikke talt med deres læge om følgesygdomme, og det til trods for at følgesygdomme rammer omkring halvdelen af alle, som lever med type 2-diabetes (diabtestal.nu). 

Rigtig mange af dem, som ingen behandlingsmål har, ville ønske, at deres læge havde sat et måltal for deres behandling. Det er der god grund til. 80% af dem som taler med lægen om behandlingsmål, bliver motiveret af at have et behandlingsmål, viser undersøgelsen. Og målet gør en forskel; f.eks. har 65% af dem som har et måltal for langtidsblodsukker opnået målet.

Hvis ikke du kender dine behandlingsmål, så er det svært at nå dem. Derfor er det vigtigt, at du taler med din behandler om tallene.

Læs mere her.

Karrieremuligheder

Her kan du se vores ledige stillinger. Du kan søge specifikt inden for bestemte arbejdsområder eller lande. Du kan også oprette en jobagent eller kandidatprofil.