Changing Diabetes®

Changing Diabetes® er Novo Nordisk's reaktion på den globale diabetesudfordring. Siden virksomheden blev grundlagt i Danmark for mere end 90 år siden, har vi forandret diabetes. Vores vigtigste bidrag er at opdage, udvikle og fremstille bedre biologiske lægemidler og gøre dem tilgængelige for personer med diabetes over hele verden. Der skal dog mere til end blot medicin for at bekæmpe diabetes.

Ved at danne partnerskaber med patienter, sundhedspersonale og ikke-statslige organisationer hjælper vi med at håndtere risikofaktorerne for diabetes i byerne, sikre at personer med diabetes får stillet en diagnose tidligere, og at de har adgang til passende behandling, så de kan leve deres liv med så få begrænsninger som muligt.


Folk tager rulletrappen og ikke trapperne, urban diabetes.

Fokus på risikofaktorer

To tredjedele af alle personer med diabetes bor i byområder1, og byerne er derfor i forreste linje i kampen mod diabetes. Byerne har indflydelse på, hvordan folk lever, rejser og spiser; faktorer der alle påvirker helbredet. For at forstå de grundlæggende årsager til type 2-diabetes og de sociale og kulturelle risikofaktorer har Novo Nordisk taget initiativ til programmet Cities Changing Diabetes i samarbejde med en række partnere.


Blodsukkerscreening

Tidlig diagnose

Omkring 212 millioner mennesker har udiagnosticeret type 2-diabetes på verdensplan.1 Desværre har mange allerede komplikationer på det tidspunkt, hvor de får stillet diagnosen, herunder skader på fødder, øjne, nyrer og hjerte.2 Vi danner partnerskaber med sundhedspersonale, patientorganisationer og politiske beslutningstagere for at oplyse om fordelene ved en tidlig diagnose. 


Adgang til diabetesbehandling

I dag lever tre ud af fire personer med diabetes i lav- og middelindkomstlande1, hvor mange ikke har adgang til diabetesbehandling, enten fordi behandlingen ikke er tilgængelig, eller fordi den er for dyr. Novo Nordisk samarbejder med partnere for at forbedre adgangen til, tilgængeligheden af, omkostningerne til og kvaliteten af behandlingen. Vores største investering for at forbedre adgang til behandling er gennem vores støtte til World Diabetes Foundation, men vi kører også specifikke virksomhedsprogrammer, de såkaldte ”access to care programmes”.


Bedre resultater

Syv ud af ti personer med diabetes opnår ikke de ønskede sundhedsmæssige resultater3, hvilket øger deres risiko for at udvikle diabetes-relaterede komplikationer. Selvom Novo Nordisk tilbyder en bred vifte af behandlingsmuligheder og injektionsmidler til indgivelse af medicin, så ved vi, at det kræver mere end blot medicin, for at personer med diabetes kan opnå de ønskede sundhedsmæssige resultater. Vi afhjælper dette ved at tilbyde uddannelse af sundhedspersonale, undervisning af personer med diabetes og ved at være fortalere for en behandling med fokus på patienterne.


Referencer

1. International Diabetes Federation. IDF Diabetes Atlas. 8th edn. Brussels, Belgium: International Diabetes Federation. 2017.
2. WHO. Global report on diabetes. World Health Organization. 2016 

3. Hart JT. Rule of Halves: implications of increasing diagnosis and reducing dropout for future workload and prescribing costs in primary care. Br J Gen Pract. 1992;42(356):116-119.

 


Opdateret: 06. januar 2020

Test din risiko for type 2-diabetes

På Diabetesforeningens hjemmeside kan du tage en enkel test. Kend din risiko for at have eller udvikle type 2-diabetes.


Verdens Diabetesdag