Vi har fingeren på pulsen, og vi er i konstant udvikling. Bliv automatikteknikerlærling hos Novo Nordisk. 

På denne side har du mulighed for at lære mere om Novo Nordisk, uddannelsen og møde nogle af vores lærlinge, som kan give dig et indblik i hverdagen hos os. 

Vi sørger for, at din læretid bliver et godt springbræt for din videre karriere.

Som automatiktekniker har man en naturlig interesse for teknologi. Du brænder for nye, spændende opgaver, og du har gåpåmod. Det er vigtigt, at man kan indgå som en del af et team, men også at man kan tage initiativ for eget arbejdet. Derudover skal du enten have gennemført eller gå på grundforløb 2 med speciale som automatiktekniker fra en teknisk skole - enten som EUD eller EUX.

En automatiktekniker er automatik- og procesområdets ‘multikunstner’. Du kommer til at programmere moderne, avancerede anlæg, og det er desuden dig, der står for vedligeholdelsen og reparationen af samme. Du kommer altså til at arbejde med forskellige spændende opgaver inden for smede-, industritekniker- og elektrikerfaget.

I Novo Nordisk er du med til at stille maskinanlæg som f.eks. industrirobotter op. Du lærer at regulere og programmere dem. En vigtig daglig opgave er at sørge for, at maskinanlæggene fungerer perfekt; justeringer, reparationer, vedligeholdelse og kontrolmålinger er en del af hverdagen.

Du får tilknyttet en elevvejleder, som udarbejder en uddannelsesplan for dig og løbende sørger for at følge op på din uddannelse. Elevvejlederen har ansvaret for, at du kommer godt ind på holdet og tager hensyn til de forventninger, som holdet har til dig – og især de forventninger, du har til holdet. Derudover bliver du en del af en større elevgruppe, som du møder på en introduktionstur og på elevmøder. Sammen kommer I på et aktiv læringskursus, hvor I lærer en masse om samarbejde.

Der er ingen tvivl om, at du kommer til at opleve en stor faglig og personlig udvikling i løbet af de 3 ½-4 år som lærling i Novo Nordisk. Igennem dit uddannelsesforløb kommer du til at arbejde i forskellige afdelinger, og det giver dig god mulighed for at blive afklaret omkring din udvikling og forventninger til fremtiden. 

Lærlingetiden varer 3½-4 år og skifter mellem praktik i virksomheden og skoleophold.

Teknologien bliver fortsat en vigtigere og vigtigere del af vores samfund. Derfor kan du være sikker på, at du får en relevant uddannelse med mange spændende karrieremuligheder. Der er mange forskellige brancher, der efterspørger dygtige automatikteknikere, så du bestemmer selv, hvilken vej du vil gå.

Minimumskrav

Grundforløb 2 med speciale som automatiktekniker

Varighed

EUD: 3,5 år

EUX: 4 år

Startdato

1. september / 1. februar 

Ansøgningsfrist

Næste gang vi skal ansætte automatikteknikerlærlinge igen er til 1. februar 2025. Stillingsopslaget vil være synligt omkring februar 2024.