Dyrepasserelev

Bliv dyrepasserelev: kom helt tæt på dyrene.

Vi har fingeren på pulsen, og vi er i konstant udvikling. Vil du stå med os? Bliv dyrepasserelev hos Novo Nordisk. 

På denne side har du mulighed for at lære mere om Novo Nordisk, uddannelsen og møde nogle af vores elever, som kan give dig et indblik i hverdagen hos os. 

Vi sørger for, at din læretid bliver et godt springbræt for din videre karriere.

Hvem er du?

Du elsker dyr, og du har en naturlig interesse for hvordan samspillet mennesker og dyr fungerer. Derudover interesserer du dig for dyrenes anatomi, og du er ikke bange for at observere og udføre eksperimenter - selvfølgelig altid med dyrenes ve og vel som førsteprioritet. Du elsker at arbejde i et team, og du har en naturlig lyst til at lære. Hvad end du selv har dyr, eller blot har kærlighed og interesse for dem, er det oplagt at blive dyrepasserelev. 

Hvad laver en dyrepasserelev?

Vores dyrepassere er hovedansvarlige for pasning og pleje af dyrene. Samtidig følger de dem i forsøgene og sørger for, at dyrene har det så godt som muligt i hverdagen. Du kommer til at få spændende opgaver med bl.a. fodring, observation og journalføring. Derfor skal du være forberedt på at komme helt tæt på dyrene, så du kan iagttage dem på bedst mulig måde.

Uddannelsesforløbet

For at blive ansat som dyrepasser i Novo Nordisk skal du have gennemgået dyrepasseruddannelsen med forsøgsdyr som speciale. 

I Novo Nordisk lærer vores elever at arbejde med alle vores dyrearter: mus, minigrise, rotter, hamstere, kaniner, marsvin osv. En elevvejleder tilrettelægger uddannelsesplanerne, og afdelingens chefer og dyrepassere sørger for, at oplæringen finder sted. 

På skolen bliver eleverne undervist i f.eks. miljø, biologi, naturfag, samfundsfag, fremmedsprog og erhvervsøkonomi, og man har fag som dyr, teknik, planter, anatomi, økonomi, fysiologi, plantebeskyttelse og anvendt økologi. Derudover tager eleverne også traktorkørekort. Man afslutter uddannelsen med et speciale om forsøgsdyr/dyreforsøg. 

Uddannelsen varer 3 år og 8 måneder med skiftende skole- og praktikophold. I løbet af uddannelsen kommer du på et kursus i teambuilding, hvor du lærer en masse om samarbejde. I Novo Nordisk er det nemlig en af de vigtigste evner for en medarbejder.

Fremtidsmuligheder

Som dyrepasser får du en vigtig rolle i den forskning, som Novo Nordisk bygger sin succes på. Gennem din uddannelse tilegner du dig en bred viden om dyr, pasning og alt imellem. Derfor vil du være eftertragtet på arbejdsmarkedet, og du har således mulighed for at arbejde i mange forskellige brancher.