Vi har fingeren på pulsen, og vi er i konstant udvikling. Vil du med os? Bliv procesoperatørelev med speciale i pharma hos Novo Nordisk. 

På denne side har du mulighed for at lære mere om Novo Nordisk, uddannelsen og møde nogle af vores elever, som kan give dig et indblik i hverdagen hos os. 

Vi sørger for, at din læretid bliver et godt springbræt for din videre karriere.

Procesoperatør med speciale i pharma og fødevareindgrediens er en nyere uddannelse, som Novo Nordisk har skabt i samarbejde med Industriens Uddannelser, erhvervsskolerne og medicinalindustrien.

Medicinalbranchen er i rivende udvikling, og den efterspørger nye, videnssøgende talenter, der er klar på at løse fremtidens udfordringer. Derfor søger vi passionerede elever, der har mod på at lære. Lyder det som noget for dig?

Som procesoperatør med pharmaspeciale får du en spændende og afvekslende hverdag. I en branche med skrappe myndighedskrav, er det vigtigt, at vi har dygtige medarbejdere, der kan levere kvalitet uden ressourcespild - hver gang. Du skal være med til at holde anlæg og maskiner i gang, samtidig med du overvåger produktionen og er med til at forebygge og løse tekniske problemer.

Du skal være indstillet på skifteholdsarbejde, da produktionsanlæggene som regel kører hele døgnet. Hvis du har gåpåmodet, får du til gengæld en stærk faglig profil. Du kommer nemlig til at lære om utrolig mange ting, bl.a. LEAN, kemi, mikrobiologi, matematik, sikkerhedsregulering, forretningsforståelse og styring af produktionsanlæg.

Som gældende for alle erhvervsuddannelser starter også denne uddannelse med et grundforløb på ½-1 år. Derefter er der et efterfølgende hovedforløb med en kombination af et spændende praktikforløb i en pharmavirksomhed og skoleophold. Hovedforløbet varer omkring 3½-4 år. 

I løbet af uddannelsen kommer du på et kursus i teambuilding, hvor du lærer en masse om samarbejde. I Novo Nordisk er det nemlig en af de vigtigste evner for en medarbejder.

For at tage pharmauddannelsen skal du først tage procesoperatør grundforløbet og derefter vælger du pharma som hovedforløb.

Pharmauddannelsen kan også tages som et EUX-forløb – læs mere her.

Praktikforløbet er opbygget således, at du mellem skoleperioderne får den bedste træning i forhold til både dybde og bredde. Der kan være mulighed for at arbejde og tilbringe en af praktikperioderne på et af vores udenlandske sites f.eks. i USA.

Minimumskrav

Grundforløb 2 på procesoperatøruddannelsen

Varighed

EUD: 3,5 år

EUX: 4 år 

Startdato

1. februar og 1. september 

Ansøgningsfrist

Næste gang vi skal ansætte procesoperatørelever med speciale i pharma og fødevareingrediens igen er til 1. februar 2025. Stillingsopslaget vil være synligt omkring september 2024.