Hos de fleste mennesker produceres væksthormon naturligt i hypofysen i hjernen. Som navnet antyder, er det væksthormon, der får os til at vokse. Det bidrager imidlertid også til mange andre vigtige funktioner i kroppen såsom:

  • Dannelse af stærke og sunde knogler
  • Regulering af kroppens stofskifte, især balancen mellem muskler og fedt
  • Udvikling og vedligeholdelse af kroppens organer
  • Generelle trivsels- og energiniveauer

Hvad er årsagen til reduceret vækst?

Der er mange mulige grunde til, at et barn kan synes at vokse langsommere end sine jævnaldrende eller søskende. Nogle er helt harmløse og påvirker ikke barnets sundhed. For eksempel vokser nogle børn simpelthen i et andet tempo end andre og vil i sidste ende indhente dem, når de bliver ældre.

Der er dog også andre og mere alvorlige grunde til, at et barn måske ikke vokser, som det burde. Disse grunde kan variere fra dårlig ernæring til visse medicinske lidelser som f.eks. nyre- eller leversygdom. Det kan dog også skyldes, at deres krop ikke producerer nok væksthormon.

Humant væksthormon (hGH), der oftest bruges i væksthomonbehandlingen (GHT), er identisk med det naturlige væksthormon, der produceres af kroppen. Da det er et protein, gives det som injektion.

GHT anvendes normalt til behandling af børn, der ikke vokser på grund af en underliggende medicinsk lidelse. Behandlingen kan også bruges til voksne med væksthormonmangel.

For børn, der har brug for daglige injektioner med væksthormon, har forbedringer og fremskridt inden for designet af det medicinske udstyr gjort en stor forskel. I dag kan væksthormon gives med en pen, der har flere fordele i forhold til at give det med en sprøjte.

Det er mere end 30 år siden, at vi oplevede banebrydende fremskridt inden for væksthormonbehandling. Og nu - tre årtier senere - har mennesker over hele verden stadig gavn af vores væksthormonbehandling.

Vores forskere leverer innovative løsninger til patienterne. Og de har anvendt vores mangeårige ekspertise inden for protein-optimering til at udvikle et langstidsvirkende væksthormon, der er egnet til behandling én gang om ugen.