Type 2-diabetes er en kompleks kronisk sygdom, der opstår, når kroppen ikke kan producere tilstrækkelig insulin eller bruge det effektivt. Mennesker, der lever med type 2-diabetes, har brug for behandling for at holde deres insulin og blodsukker under kontrol.

Insulin er et hormon, der produceres i bugspytkirtlen, der styrer mængden af glukose i blodet. For lidt insulin betyder, at kroppen ikke kan optage glukose fra den mad, vi spiser. Når dette sker, stiger blodsukkerniveauet, og over tid kan disse forhøjede niveauer skade blodkarrene og reducere forsyningen af ilt og næringsrigt blod til kroppens organer og nerver.

Mennesker, der lever med type 2-diabetes, hvis krop ikke reagerer godt på eller er resistent over for insulin, kan have brug for behandling for at hjælpe kroppen med bedre at omsætte glukose. Dette kan være med til at forhindre langsigtede komplikationer.

Hver dag arbejder vi på at forbedre behandlingsmulighederne for mennesker, der lever med type 2-diabetes. Uanset om det drejer sig om mere virkningsfulde lægemidler eller den måde, hvorpå de skal tages, undersøger vi alle muligheder.

Vores forskere arbejder med et simpelt formål - at finde ud af hvilke uopfyldte behov, der eksisterer for personer med kroniske sygdomme, og at omsætte disse til nye behandlingsløsninger.

Det har været et mål i mange år, men kroppens fordøjelsessystem har været en udfordring. For når tabletter sluges, fordøjes biologiske lægemidler - som f.eks. insulin - af enzymer i kroppen på samme måde som mad. Derfor var det nødvendigt at finde ud af, hvordan biologiske lægemidler kunne komme intakt igennem fordøjelsessystemet og ud i blodbanen.

I snart 100 år har vi på forskellig vis fornyet den måde, som insulin injiceres på. 

Vores udgangspunkt er de mennesker, der lever med type 2-diabetes. Vi lytter og interesserer os for de udfordringer, de oplever i deres behandling. Og på den baggrund prøver vi at gøre behandlingen lettere og mere sikker.  

Vi bruger videnskabelige metoder fra antropologi til biokemi til at levere data og give retning til vores forskningsmæssige og tekniske kompetencer og erfaring.

Inden for type 2-diabetes forsker vi i øjeblikket inden for følgende områder:

  • Glukoseresponsive insuliner
  • Digitale hjælpemidler
  • Orale antidiabetika
  • Kardiovaskulær risikoreduktion
  • Vægttab